MAPA GEOLÒGIC DE CATALUNYA (PLEGAT) 1:250.000

MAPA GEOLÒGIC DE CATALUNYA (PLEGAT) 1:250.000

12,00 €
IVA incluido
Disponible en 2 semanas
Editorial:
INSTITUT CARTOGRAFIC I GEOLÒGIC DE CATALUNYA (ICG)
Año de edición:
Materia
Altres mapes geològics i geofísics
ISBN:
978-84-18986-62-8
Encuadernación:
Otros
Idioma:
Català
12,00 €
IVA incluido
Disponible en 2 semanas

El Mapa geològic de Catalunya 1:250.000 (MG250m) té com a finalitat oferir informació geològica de caràcter sintètic, compilada en un sol document cartogràfic, que proporcioni una visió global de la constitució geològica del territori.

El Mapa geològic és el resultat de la síntesi de les dades geològiques disponibles en el moment de la seva elaboració, l'any 1988. El procés de síntesi, dut a terme pel Servei Geològic de Catalunya, va consistir en la transcripció de la informació cartogràfica sobre la base topogràfica a escala 1:250.000 i en la construcció d'una llegenda que permetés estructurar la informació geològica en diferents nivells, correlacionant totes aquelles unitats cartogràfiques equivalents, per bé que es trobin allunyades geogràficament.

El MG250mv20 ha estat format a partir de l'anàlisi i la transcripció de més de 125 mapes geològics parcials, entre publicats i inèdits. El procés de síntesi geològica ha comportat algunes modificacions dels mapes consultats. La informació cartogràfica s'ha completat amb dades recollides en més de 1.000 articles i treballs d'investigació, publicats i inèdits, d'abast geogràfic local o regional i objectius temàtics específics o generals.

Aquesta versió respecte a distribucions anteriors respon a un nou model de dades de distribució i incorpora millores detectades tant dels atributs com de les geometries.

La informació geològica es va realitzar tenint com a referència la base cartogràfica disponible en el moment d'elaboració. És per això que poden existir divergències entre la línia de costa d'aquesta informació geològica i les darreres versions de bases cartogràfiques de l'ICGC.

La informació del Mapa geològic 1:250.000 s'organitza en quatre agrupacions d'objectes geològics: falles, contactes geològics, unitats geològiques i dipòsits antròpics.

Cada agrupació d'objectes geològics, malgrat que en la majoria dels casos corresponen a cossos o superfícies en un espai 3D, en els fitxers de distribució (shapes 2D) es representen segons la geometria associada al shape (polígons, línies i punts). Cada objecte geològic es caracteritza per una sèrie d'atributs.

Falles: S'hi representen les diferents tipologies de falles (normals, inverses, de moviment en direcció, etc.) i els encavalcaments, d'escala macroscòpica. Els objectes geològics continguts en aquest fitxer, es representen mitjançant línies que corresponen a la intersecció de les superfícies geològiques amb la topografia.?
Contactes geològics: S'hi representen dos tipus de contactes (indiferenciat i transicional). Els objectes geològics continguts en aquest fitxer es representen mitjançant línies que corresponen a la intersecció de les superfícies geològiques amb la topografia.
Unitats geològiques: Són cossos tridimensionals que corresponen a volums de roca caracteritzats per la litologia i l'edat geològica. Les unitats geològiques estan limitades pels diferents tipus de contactes geològics, per falles o per encavalcaments. Cada unitat litològica te assignat un epígraf propi distintiu de la unitat. Les sigles de l'epígraf indiquen, en la majoria dels casos, l'edat i la litologia principal de la unitat. En el fitxer de distribució, les unitats geològiques es representen amb polígons que corresponen a la intersecció de cossos geològics 3D amb la superfície topogràfica.
Dipòsits antròpics: S'hi representen les obres portuàries. Es representen en forma d'àrees (polígons) que corresponen a la intersecció dels cossos tridimensionals dels dipòsits amb la superfície topogràfica.

Otros libros del autor

 • CATALUNYA [RELLEU] 1:250.000 (POR ENCARGO) *
  ICGC
  Mapa relleu de Catalunya a escala 1: 250.000Mides: 116 x 126 cmMapa relieve de Cataluña a escala 1:250.000Medidas: 116 x 126 cm ...
  Disponible

  100,00 €

 • MAPA HIPSOMÈTRIC DE CATALUNYA 1:250.000
  ICGC
  Mapa elaborat digitalment a partir de la generalització de bases cartogràfiques i d'informació pròpia de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), actualitzat al desembre de 2022. Pel que fa a la xarxa viària i nomenclatures s'ha utilitzat informació facilitada pel Ministerio de Fomento i per la Direcció General de Carreteres (DT). La batimetria s'ha extre...
  Disponible

  7,00 €

 • 40 1:25 000. CAPITALS COMARCALS. VILAFRANCA DEL PENEDÈS *
  ICGC
  Mapa a escala 1:25 000, que representa el conjunto de los principales accidentes y rasgos morfológicos que caracterizan la topografía de Vilafranca del Penedès: Sant Sadurní d'Anoia, Serres d'Ordal. ...
  Disponible

  8,00 €

 • MAPA DE LES COBERTES DEL SOL DE CATALUNYA 1:250,000 *
  ICGC
  El Mapa de cobertes del sòl de Catalunya (MCSC) mostra els principals tipus de coberta del sòl que es troben a Catalunya, des de les diferents tipologies d’àrees urbanitzades i agrícoles, a les diverses tipologies d’àrees forestals i masses d’aigua, distingint fins a un total de 40 categories, a més del mar. Els criteris fixats per a la categorització són fruit d’un...
  Disponible

  7,00 €

 • MAPA DE SÒLS DE CATALUNYA. SOIL TAXONOMY 1:250,000
  ICGC
  El mapa de sòls de Catalunya a escala 1:250.000 (MSC250M) és un document cartogràfic que proporciona una visió global de l'estructura edàfica del país i ofereix, de forma sintètica, informació sobre la distribució dels sòls en el territori, la seva morfologia i les seves característiques físiques, químiques i biològiques.L'MSC250M és el resultat de la síntesi de...
  Disponible

  12,00 €

 • MAPA DE MESOZONACIÓ SÍSMICA DE CATALUNYA 1:250 000
  ICGC
  Quan es produeix un sisme, el comportament del sòl pot ser molt diferent en funció de les característiques geomecàniques dels materials que el formen. En aquells casos en què el sòl està compost de materials tous i/o poc consolidats es poden produir amplificacions de les ones sísmiques, produint danys en edificis fins i tot en zones molts allunyades de l'epicentre. Tamb...
  Disponible

  12,00 €