L'EPIGRAFIA MEDIEVAL DELS COMTATS GIRONINS *

L'EPIGRAFIA MEDIEVAL DELS COMTATS GIRONINS *

I. EL COMTAT DE PERALADA

22,00 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
BRAU EDICIONS
Año de edición:
Materia
Historia de Cataluña y Paises Catalanes
ISBN:
978-84-96905-33-7
Páginas:
222
Encuadernación:
Cartoné
Idioma:
Català

L'epigrafia medieval dels comtats gironins consisteix en la recollida de tots els testimonis epigràfics que s'han conservat, creats entre els segles X-XV, en el marc dels territoris dels comtats medievals.

Aquesta edició cataloga les restes epigràfiques en diversos volums segons la seva pertinença a l'àmbit territorial d'un o altre comtat, per tant, l'estructura administrativa coetània on la creació epigràfica pren tot el seu sentit.

Amb aquesta finalitat s'ha elaborat un model de fitxa, que recull totes les dades d'interès sobre cadascuna de les inscripcions, incloent-hi la transcripció, el desenvolupament i la traducció (en les inscripcions llatines, la majoria), una fotografia actual i el seu calc digital.

Aquest primer volum recull un cos de més de 70 testimonis del comtat de Peralada.

Després d'un estudi previ, es cataloguen cadascun d'aquests textos i s'ordenen per cronologia dins diversos grups: en primer lloc, els que procedeixen de la capital comtal, en aquest cas, la vila de Peralada, segons vinguin del nucli urbà, de l'església parroquial de Sant Martí i el convent del Carme. A aquest grup cal afegir el que procedeix de l'antic monestir de Sant Bartomeu de Bell-lloc, a l'actual municipi de Cantallops, tot i que, a finals del segle XIV es va desplaçar al nucli de Peralada.

Un segon bloc el formen els principals monestir de la zona, amb exemples tant destacats com el de Santa Maria de Roses, Sant Pere de Rodes, Santa Maria de Vilabertran i Sant Quirze de Colera. Finalment, un tercer conjunt agrupa les inscripcions del seu territori o pagus, en aquest cas si, ordenats per ordre alfabètic dels diversos municipis.

Otros libros del autor

  • L'EPIGRAFIA MEDIEVAL DELS COMTATS GIRONINS: II. *
    COBOS FAJARDO, ANTONI / TREMOLEDA TRILLA, JOAQUIM
    Sota el títol "L'epigrafia medieval dels comtats gironins", que promociona la Generalitat i la Diputació de Girona, es defineix un ambiciós projecte que consisteix en la recollida de tots els testimonis epigràfics que s'han conservat, creats entre els segles X-XV, en el marc dels territoris dels comtats medievals.Aquesta edició preveu catalogar les restes epigràfiques seg...
    Disponible

    22,00 €