L'EPIGRAFIA MEDIEVAL DELS COMTATS GIRONINS: II. *

L'EPIGRAFIA MEDIEVAL DELS COMTATS GIRONINS: II. *

EL COMTAT D'EMPÚRIES

22,00 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
BRAU EDICIONS
Año de edición:
Materia
Historia de Cataluña y Paises Catalanes
ISBN:
978-84-96905-51-1
Páginas:
228
Encuadernación:
Cartoné
Idioma:
Català

Sota el títol "L'epigrafia medieval dels comtats gironins", que promociona la Generalitat i la Diputació de Girona, es defineix un ambiciós projecte que consisteix en la recollida de tots els testimonis epigràfics que s'han conservat, creats entre els segles X-XV, en el marc dels territoris dels comtats medievals.

Aquesta edició preveu catalogar les restes epigràfiques segons la relació següent:I. El comtat de Peralada

II. El comtat d'Empúries

III. El comtat de Besalú

IV. El comtat de Girona (I)

V. El comtat de Girona (II)

VI. La resta de comtats

VII. L'epigrafia medieval sobre elements moblesEl segon volum de la sèrie recull els testimonis epigràfics del vell comtat emporità, situat al sud del de Peralada i, en aquest cas, molts d'aquests també són inèdits. Seguint l'estructura del primer comtat, es fa una introducció i un estudi per oferir, seguidament, el catàleg de cadascun d'aquests textos.

La doble capitalitat del comtat, primer a Sant Martí d'Empúries, amb el seu passat grecoromà i l'antic bisbat visigòtic, traslladada posteriorment a Castelló d'Empúries, amb la seva catedral gòtica, aporta un gruix molt important del cos epigràfic, que sempre segueix una ordenació cronològica.

Els grans monestirs no tenen, en canvi, l'entitat del volum anterior, i es limiten als de Sant Miquel de Fluvià i Santa Maria d'Ullà.

Finalment, un tercer conjunt agrupa les inscripcions del seu territori o pagus, en aquest cas, ordenats per ordre alfabètic dels diversos municipis actuals.

Otros libros del autor

  • L'EPIGRAFIA MEDIEVAL DELS COMTATS GIRONINS *
    COBOS FAJARDO, ANTONI / TREMOLEDA TRILLA, JOAQUIM
    L'epigrafia medieval dels comtats gironins consisteix en la recollida de tots els testimonis epigràfics que s'han conservat, creats entre els segles X-XV, en el marc dels territoris dels comtats medievals.Aquesta edició cataloga les restes epigràfiques en diversos volums segons la seva pertinença a l'àmbit territorial d'un o altre comtat, per tant, l'estructura administrat...
    Disponible

    22,00 €