VIDA I MORT A L'ENTORN DE LA VIA AUGUSTA A VILASSAR DE MAR *

VIDA I MORT A L'ENTORN DE LA VIA AUGUSTA A VILASSAR DE MAR *

VI BECA D'INVESTIGACIÓ I RECERCA LOCAL ERNEST LLUCH DE VILASSAR DE MAR, 2012

20,00 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
PAGÈS
Año de edición:
Materia
Arte -Arqueología -Arquitectura - Paisajísmo
ISBN:
978-84-9975-670-7
Páginas:
192
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Català

Vilassar de Mar ha estat testimoni privilegiat de l’anar i venir d’innombrables personatges que passejaren les seves vides per la Via Augusta, camí romà que anava de Roma a Cadis, que fou l’eix vertebrador de totes aquestes vivències i, al mateix temps, punt de trobada i confluència del seu repòs etern. En aquest llibre s’ha volgut posar de manifest l’important paper que tingué Vilassar de Mar en època antiga i més concretament en època romana i el que significà el pas de la Via Augusta pels seus paratges. Així ho exemplifiquen les remarcables troballes arqueològiques dutes a terme al seu voltant, relacionades amb la vida quotidiana —les vil·les— i amb la mort —les necròpolis.

Miquel Gurrera i Martí (Sabadell, 1967), arqueòleg, resideix a Mataró. Llicenciat l’any 1992 en filosofia i lletres, és soci fundador de l’empresa de Gestió i Difusió del Patrimoni Arqueològic i Històric (ATICS SL). Ha estat director i coordinador en els darrers vint anys de nombroses intervencions arqueològiques.

Cesc Busquets i Costa (1969, Olot), arqueòleg. Llicenciat en filosofia i lletres, és soci fundador de l’empresa de Gestió i Difusió del Patrimoni Arqueològic i Històric (ATICS SL). És professor associat de l’Àrea d’Arqueologia de la UAB des de 1997. Ha dirigit i coordinat diferents projectes arqueològics i s’ha especialitzat en el tema dels antics camins i les vies romanes.