MARS *

MARS *

POEMA

22,90 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
AROLA EDITORS
Año de edición:
Materia
Fotografía y gran formato
ISBN:
978-84-945455-7-3
Páginas:
152
Encuadernación:
Cartoné
Idioma:
Català

El mar és per als nostres ulls el gest de l’horitzó. Ens mou a l’aventura. Al seu batec d’onades ressona el cor del món. Hi guarim la ferida de l’absència. Hi celebrem el goig de la pell en la nuesa.

Kim Castells, que és un veritable mestre en l’experiència estètica de la natura, ha sabut copsar i reflectir en imatges d’una qualitat artística excepcional tots els matisos de la llum sobre el paisatge. Ha reeixit brillantment a l’hora de caçar aquells instants insòlits on la màgia de la vida assoleix el su cim culminant. Ho ha aconseguit a les carenes de les altes muntanyes o resseguint els rius entre els boscos.

Ara ens ofereix, com a fruit d’un exigent, tenaç i arriscat anhel de meravella, aquesta obra on aplega una selecció de les seves millors fotografies on el mar, en incessant diàleg i combat amb les roques, és el veritable protagonista.

El lector té a les seves mans imatges úniques i perdurables que convé assaborir lentament. En aquestes pàgines Kim Castells ha deixat el testimoni d’una infinita devoció per la bellesa. Ens hi descobreix secretes dimensions del mar, ens convida a acompanyar-lo en la fascinació davant de l’esclat irat de les onades o de la transparència de l’aigua encalmada.

Reprenent una conversa entre fotografia i mot que hem mantingut al llarg dels anys i dels llibres, amb entusiasme creatiu i passió compartida, he escrit de grat uns poemes que s’inspiren en les seves superbes imatges, amb la voluntat, conscient de les limitacions del meu propòsit, de complementar-ne la interpretació des de la mirada literària.

Mars no hauria estat possible sense l’afinitat profunda i la determinació de Fèlix Arola, un dels editors que més sàviament s’ha compromès en el fecund retrobament entre els llenguatges de l’art i la paraula. La nostra gratitud.