GLOSSARI GENERAL LUL LIÀ, 5 VOLS. *

GLOSSARI GENERAL LUL LIÀ, 5 VOLS. *

160,00 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
MOLL
Año de edición:
Materia
Etnografía - Cult popular -Leyendas - Mitos
ISBN:
978-84-273-0315-7
Páginas:
2274
Encuadernación:
Cartoné
Idioma:
Català

Aquesta obra lexicogràfica, fruit de molts d'anys de dedicació del seu autor, aplega tot el lèxic que apareix a les obres escrites en català i ja publicades del gran filòsof medieval mallorquí, Ramon Llull. Per això es va emprendre la confecció sistemàtica d'un fitxer complet dels mots lul·lians, "despullant" un darrere l'altre tots els volums publicats de la seva obra.

Tant per a la confecció del fitxer com a la subsegüent redacció del Glossari, l'autor va emprar el sistema de presentar els mots dins el seu context, sovint prou extens per aconseguir que no solament interessàs el mot, sinó fins i tot la frase o el pensament, de sentit més o menys complet, dins els quals el mot es troba integrat.

Això proporciona una sèrie d'avantatges: de poder, el lector, precisar més i més el vertader significat del mot; de conèixer-ne l'ús i poder fer-ne la valoració sintàctica; de donar una certa informació sobre llocs on és possible que sigui tractada una determinada matèria; de subministrar al consultor un mitjà fàcil de posseir alguna erudició lul·liana només llegint els petits fragments adduïts en el Glossari, etc.

També s'han col·locat dins l'ordre alfabètic les variants gràfiques dels mots, per facilitar la consulta a les persones no especialistes del català medieval, citant sempre o quasi sempre, això sí, la forma més correcta o més freqüent entre les vàries recollides en el Glossari.
En l'abundant bibliografia lul·liana existent, el llibre del P. Colom és una gran novetat com a primera monografia lexicogràfica de conjunt, que prestarà molt bons serveis als llegidors per la seva amplitud, per la claredat de l'exposició i per l'abundància extraordinària d'informació sobre les obres del primer i més gran escriptor en prosa catalana.

La publicació d'aquesta obra és tant més oportuna si tenim en compte que ha començat a treballar la Comissió Editora de les obres en català de Ramon Llull, patrocinada per les Comunitats Autònomes de Catalunya, València i les Balears, que ha de completar la transcripció i fer l'edició crítica de totes les seves obres conegudes en manuscrits en català.