ELS CAMINS RAMADERS DE LA FATARELLA *

ELS CAMINS RAMADERS DE LA FATARELLA *

15,00 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
PIOLET
Año de edición:
Materia
Etnologia - Costumbres populares - Leyendas
ISBN:
978-84-944575-1-7
Páginas:
184
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Catalán

Els pobles, per tenir futur, han de tenir memòria de la seva historia, dels seus orígens en el temps. Només d’aquesta forma es pot analitzar la traçada històrica, veure els alts i baixos passats i la possibilitar el recorregut a esdevenir.

La Fatarella que ara coneixem va sorgir a partir de les primeres comunitats de pastors, homes i dones que menaven els seus ramats per un territori que els brindava aigua i pastures. Amb els pas dels segles, la ramaderia es complementà amb l’agricultura, dues activitats que forjaren durant anys una economia del tot autàrquica.

Els darrers anys sectors bàsics han deixat pas a noves activitats econòmiques basades en el sector serveis. Tanmateix, tot plegat no ens ha de fer pas perdre de vista l’activitat ramadera que, al llarg de segles, fou bàsica per la subsistència de les persones.

I és precisament per donar a conèixer la ramaderia que es publica aquesta obra, on es destaca la feina dels pastors, els camins ramaders, les tradicions i els costums generats al voltant d’aquesta noble feina.