ATLES. EL CAMI CAP A LA INDEPENDÈNCIA *

ATLES. EL CAMI CAP A LA INDEPENDÈNCIA *

EL CAMI CAP A LA INDEPENDÈNCIA

250,00 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
ARA LLIBRES
Año de edición:
Materia
Atles temàtics - Cartografia - Cartografia antiga
ISBN:
978-84-16154-89-0
Páginas:
224
Encuadernación:
Cartoné
Idioma:
Català

Aquest Atles del camí cap a la independència vol assolir dos objectius primordials i necessaris en una publicació que aborda el dret d'autodeterminació del poble català des de la complexitat i el rigor. D'una banda, vol reunir la reflexió dels experts, en el context actual, del procés que ens ha de portar a la independència plena des dels punts de vista polític, econòmic, cultural i social; i, d'una altra banda, contribuir de manera honesta i exhaustiva a la divulgació de la memòria històrica d'aquest procés. Una fita que ja ha quedat palesa en les obres que troben en aquest atles la seva culminació: La llavor de la llibertat i Fundant un nou país.

El repte és ambiciós, però el que realment suposa una contribució singular a la bibliografia sobre el país i a la col·lecció de gran obra il·lustrada d'Ara Llibres és el tractament visual del contingut. En aquest sentit, el treball de l'equip gràfic ha estat el cor del projecte editorial. La perícia de cartògrafs, infògrafs i dissenyadors de primer nivell ha permès generar un llenguatge visual idoni, innovador i clar. Aquesta aposta per la informació visual dona forma i presenta d'una manera mai vista el contingut exhaustiu i rigorós, fruit de d'una recerca documental intensa.

El primer bloc, històric, s'obre amb unes primeres làmines que presenten grans panoràmiques de l'evolució del territori, de les persones més destacades, de les grans batalles i de les manifestacions. A continuació, en els capítols cronològics, s'expliquen els grans esdeveniments que han marcat aquest camí des dels temps de l'imperi Carolingi fins al final del segle XX. El segon gran bloc analitza i interpreta les dades i les repercussions dels principals actors i fets del procés independentista en les primeres dècades del segle XIX. Un tercer bloc recull alguns dels principals arguments a favor del procés independentista català: si bé la història mil·lenària de la nació catalana i la força i la transversalitat de les veus que reivindiquen el dret dels catalans a tenir un estat independent i lliure, en els darrers anys, són arguments suficients per comprendre la legitimitat de la reivindicació del poble català, les relacions amb l'Estat espanyol i el potencial de Catalunya com a motor de creixement econòmic, social i cultural aporten dades objectives i valuoses que, presentades de manera visualment rica i entenedora, conviden a una reflexió que considerem necessària i pertinent, tant per als convençuts com per als contraris al procés i per als observadors que en són testimonis. Finalment, en el quart bloc d'aquest atles es posa la mirada en la globalitat del món per entendre, i explicar, el context internacional en què es desenvolupa el camí cap a la independència catalana, mostrant les relacions amb les institucions mundials tal com són i com seran quan Catalunya sigui un estat de ple dret, i també les experiències que, arreu del món, proven que la democràcia i el respecte són les llambordes del camí cap a la llibertat.