1001 CURIOSITATS DE BARCELONA *

1001 CURIOSITATS DE BARCELONA *

UN RECORREGUT PER LA BARCELONA CURIOSA, DESCONEGUDA I SORPRENENT DE TOTS ELS TEM

20,80 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
L'ARCA
Año de edición:
Materia
Historia de Barcelona
ISBN:
978-84-938426-0-4
Páginas:
264
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Català

La periodista Anna-Priscila Magriñà i la filòloga Silvia Suárez,ens descobreixen a ’1.001 curiositats de Barcelona’, històries, anecdotes, llegendes i fets curiosos de Barcelona.

La ciutat de Barcelona té més de 5.000 noms de carrers, places, avingudes i passatges, vuit d’elles tenen una sola lletra, i 179 estan dedicats a sants i santes.

El carrer dels petons de Barcelona rep aquest nom perquè era l’últim lloc on els condemnats a la forca podien fer el seu últim petó a familiars i amics.
Durant molt de temps els barcelonins van creure que la ciutat acollia l’edifici més alt del món. Es tractava del mirador del rei Martí, una torre de cinc pisos construïda al 1555.

1001 curiositats de Barcelona també ens desvetlla que La catedral de Barcelona té 250 gàrgoles i també sabem que l’any 1350 Pere el Cerimoniós va prohibir que hi hagués prostíbuls a menys de quaranta passos de les esglésies pròximes a les Rambles.
El costum, de celebrar les victòries del FC Barcelona a la font de Canaletes, es deu perquè el desaparegut diari La Rambla tenia allà les seves oficines i informava, a través d’una pissarra, de les informacions d’última hora dels resultats esportius.

Un llibre per conèixer la història milenària de la ciutat de Barcelona.