TRAFICANTS D'ÀNIMES

TRAFICANTS D'ÀNIMES

ELS NEGRERS ESPANYOLS A L'ÀFRICA

18,00 €
IVA incluido
Agotado
Editorial:
PORTIC
Año de edición:
Materia
Historia de España
ISBN:
978-84-9809-348-3
Páginas:
384
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Catalán

L'antropòleg Gustau Nerïn ha aconseguit posar al descobert l'activitat dels negrers espanyols a la costa africana durant el segle XIX. Entre els negrers, hi ha homes de Cadis, de Màlaga i de Santander, però també de l'Escala, de Sant Feliu de Guíxols, de Vilanova i, sobretot, de Maó.

La majoria procedien de riques famílies de mercaders o de capitans de vaixell, però també n'hi havia que eren mariners abandonats pels seus patrons a la costa africana, o fins i tot algun que compaginava el tràfic d'esclaus amb la pirateria. Aquests factors negrers compraven els esclaus a baix preu a la costa africana i els guardaven en barracots abans d'embarcar-los cap a les plantacions de Cuba. Puerto Rico. Brasil, Ulla de la Reunió, etcètera. Molts negrers van morir a la costa africana: de malària, de disenteria. en enfrontaments armats o, fins i tot, enverinats; uns pocs van quedar-se a l'Àfrica, i d'altres van retornar.

Nerín deixa constància d'alguns negrers que van gaudir d'un gran reconeixement social al nostre país. Traficants d'ànimes documenta una realitat incòmoda í punyent sense la qual no s'entén ni la història de l'Àfrica ni la del nostre país.