SOTA LES LLAMBORDES, LA PLATJA

SOTA LES LLAMBORDES, LA PLATJA

19,50 €
IVA incluido
Disponible en 2 semanas
Editorial:
GREGAL
Año de edición:
Materia
Biografías y Memórias
ISBN:
978-84-945091-0-0
Páginas:
260
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Catalán
19,50 €
IVA incluido
Disponible en 2 semanas

Una editorial parisenca, després de la mort de Sissi Rodoreda, fotògrafa de premsa amb qui havia mantingut vincles professionals, decideix publicar un llibre de les seves instantànies per homenatjar-la. Per fer-lo, escullen les millors que va fer a París mentre participava en els Fets de Maig de 1968, quaranta anys abans.

Una de les responsables de l'edició, familiar de la reportera, aconsegueix un diari que ella va escriure anys abans de morir. Aquests textos comencen deixant constància d'aquells esdeveniments i acaben el 1977, poc després de l'assassinat d'Ulrike Meinhof i d'altres membres de la RAF, una cèl·lula d'extrema esquerra.

Gràcies a aquests escrits i a l'interès de l'editora per conèixer com era Sissi, el lector descobrirà diferents facetes de la reportera. D'una banda, la relació íntima que va mantenir amb una periodista parisenca i, de l'altra, l'abnegació amb què es va dedicar a la seva vida professional, circumstància que li va permetre viure i documentar nombrosos fets de la història mundial, entre altres la Guerra del Vietnam, els cops d'estat a Xile, Argentina i Cambodja, el festival de música de Woodstock de 1969...

El jurat que va premiar aquesta obra va considerar-la unànimement com un cant a la llibertat i a la possibilitat de les utopies.