NOU HOMENATGE A CATALUNYA *

NOU HOMENATGE A CATALUNYA *

18,50 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
ARA LLIBRES
Año de edición:
Materia
Economía - Política - Temas actualidad
ISBN:
978-84-16915-46-0
Páginas:
254
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Catalán

Durant l’última dècada, Catalunya ha protagonitzat una epopeia única en la història contemporània d’Europa. Un país que s’ha organitzat de manera pacient, constant, imaginativa i coratjosa per proposar per vies pacífiques la independència d’un estat disposat a usar la repressió i la violència per impedir-ho. Res no ha estat fàcil, però els èxits aconseguits són notables.

En termes polítics, amb la proclamació d’una República que només necessita temps per a créixer. En termes socials, generant un moviment emocionant que ha canviat ja, per bé, el país des de la base.

El gran relat d’aquest moviment no es pot escriure sense la petita història dels seus protagonistes, i això és el que Vicent Partal, observador audaç, fa en aquest Nou homenatge a Catalunya. Amb informació que no havia vist la llum fins ara i el pòsit de reflexió que dóna l’experiència, explica les claus que han fet possible tot el que ha passat i que anuncien què pot ocórrer a partir d’ara. El resultat és un llibre ambiciós, cridat a ser un document clau d’aquest període de la nostra història tan apassionant com esperançador.

«He volgut que aquest llibre es titulàs Nou homenatge a Catalunya, precisament perquè hi ha un fil històric que vull reconèixer, una continuïtat entre la Catalunya que va homenatjar George Orwell i l’actual. Des de baix va nàixer aleshores un projecte que desafiava obertament el món i les conviccions de l’època, i des de baix ha tornat a nàixer ara. Sense acceptar fronteres mentals imposades.» Vicent Partal