MONTSANT, PARC NATURAL *

MONTSANT, PARC NATURAL *

PARC NATURAL DE LA SERRA DE MONTSANT

28,08 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
MARCH EDITOR
Año de edición:
Materia
Montaña gran formato y fotografí
ISBN:
978-84-96638-36-5
Páginas:
224
Encuadernación:
Cartoné
Idioma:
Català

Parc Natural de la Serra de Montsant i March Editor
L’obra és una creació del fotògraf Xavier Vaqué, vilatà de la Vilella Baixa i és el resultat de la seva particular visió de la serra de Montsant i els seus racons.

El llibre, és un recorregut visual estructurat en quatre capítols que s’introdueixen amb un text d’autor encarregat a persones que d’una manera o altra són coneixedors de manera especialitzada del territori Montsant.

El primer capítol –Orígens–, parteix de la descripció física que defineix Montsant i vol introduir-nos tant en l’origen místic que defineix la “muntanya santa” com oferir el testimoni dels múltiples usos humans que han existit en el paisatge de Montsant al llarg dels segles.

El segon capítol està dedicat a Paisatges i racons, oferint una mirada personal dels indrets que per la seva bellesa il·lustren, sense paraules, perquè Montsant és un espai d’interès natural singular.

A continuació, el capítol Pobles, tracta de la vinculació de la gent dels pobles de Montsant amb el seu medi (activitat econòmica, centres de devoció religiosa, excursionisme, patrimoni festiu, etc.).

El quart capítol es dedica a destacar els productes per excel·lència d’aquesta terra: l’oli i el vi, però també ens presenta els altres productes de la terra presents en la nostra gastronomia (ametlles, avellanes, mel, etc.).

Previ a aquests capítols, hi ha una presentació especial sobre la tasca de gestió i ordenació que es duu a terme des l’equip del Parc Natural, els equipaments dels quals disposa així com de les diferents línies d’actuació en matèria d’educació ambiental, millora rural, treballs de vigilància i manteniment i dels diversos estudis i actuacions sobre fauna, flora i patrimoni cultural que es realitzen.

Montsant, parc natural vol destacar els valors naturals i culturals de la serra de Montsant i dels seus pobles. Gràficament el llibre vol ser una edició de prestigi, realitzada en català, traduïda al castellà i a l’anglès i, per tant, que sigui un material de divulgació i presentació de la comarca més enllà de les nostres fronteres i que el Parc sigui conegut a nivell internacional. Inclou, entre altres, textos d'Ezequiel Gort, Mariona Cuadrada i Salvador Palomar.