EL CEMENTERI DELS ANGLESOS (1856-2006) *

EL CEMENTERI DELS ANGLESOS (1856-2006) *

L'HERÈNCIA BRITÀNICA A DÉNIA

22,30 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
EDICIONS DEL BULLENT
Año de edición:
Materia
Historia de Cataluña
ISBN:
978-84-96187-40-5
Páginas:
256
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Catalán

La producció de pansa desenvolupada al Marquesat de Dénia al llarg del segle dinou va portar nombrosos comerciants britànics a les nostres terres. Durant dècades conviviren sense dissensions anglesos i deniers, no obstant les autoritats catòliques van denegar sepultura religiosa als ciutadans protestants. La preocupació de la comunitat anglesa per disposar d?un cementeri, on poder ser soterrats dignament si els sobrevenia la mort, augmentava davant els successos que es presentaven en altres poblacions espanyoles, on eren habituals els fervorosos creients soterrats a la platja, llençats a la mar per a pastura de sardines, o inhumats als jardins de les fàbriques de gas.

Amb la voluntat de recuperar aspectes que incloure en la història documentada, El Cementeri dels Anglesos (1856 ?2006): L?herència britànica a Dénia és una biografia de la colònia britànica i dels súbdits que foren soterrats al Cementeri dels Anglesos.

Otros libros del autor

  • FEM SAFAREIG *
    VIDAL I VICEDO, AGNÈS
    Fem safareig pretén donar veu a les dones que anaven als llavadors, perquè aquests no només han estat lloc de trobada on es reunien les veïnes per netejar la roba, també eren un escenari privilegiat on compartir experiències i converses. Podríem dir que venien a ser quelcom semblant a les xarxes socials de l'època. Els homes es trobaven al casino del poble i les dones, ...
    Disponible

    15,00 €