EL CATALANISME DAVANT DEL FEIXISME (1919-2018) *

EL CATALANISME DAVANT DEL FEIXISME (1919-2018) *

25,00 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
GREGAL
Año de edición:
Materia
Historia de Cataluña y Països Catalans
ISBN:
978-84-17082-73-4
Páginas:
736
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Catalán

Hi ha interrogants incòmodes a la història catalana del segle xx. Com ara: ha existit un feixisme catalanista? Durant dècades ha semblat que plantejar aquesta pregunta era voler tacar la trajectòria d'un moviment aparentment «immunitzat» davant la temptació feixista.

L'objectiu d'aquest llibre és precisament desxifrar si el catalanisme del segle xx i principis del xxi tingué i té avui en dia una branca feixista com tants d'altres moviments nacionalistes amb o sense Estat van tenir. Vol interpretar com l'ascens al poder de Mussolini i Hitler i la seva herència van afectar la política catalana. Ningú no dubta que ha existit el feixisme espanyol. Però... I el feixisme catalanista?

En resum, cal historiar. Aquest llibre aborda el tema des de la complexitat, a través d'un conjunt d'especialistes catalans i espanyols que tracten la qüestió amb rigor, sense prevencions ni intencionalitats obscures.

D'aquest volum, en surten explicacions noves, originals i de rellevància, que es poden sintetitzar en una primera conclusió: feixistes catalanistes, sí, n'hi ha hagut, i potser molts, però feixisme catalanista, no. Així de clar i de complicat alhora.