CARME PORTACELI I LA FEI *

CARME PORTACELI I LA FEI *

FACTORIA ESCÈNICA INTERNACIONAL

30,00 €
IVA incluido
Disponible
Editorial:
AROLA EDITORS
Año de edición:
Materia
Crónica literária
ISBN:
978-84-946247-1-1
Páginas:
216
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Català

Carme Portaceli i la FEI, Factoria Escènica Internacional és una biografia professional on es contempla –en paral·lel– la trajectòria d’una directora teatral i d’un companyia de teatre fundada per ella mateixa ara fa deu anys. De manera que la biografia és, alhora que un document de caràcter escènic, un fet commemoratiu.

Ambdues biografiades –directora i companyia– resulten indestriables l’una de l’altra, coincideixen en tot i per tot pel que fa a coherència en el discurs ideològic, aposta pel risc i proposta formal.

Pàgina a pàgina, –sempre juntes o circumstancialment per separat– transiten per diverses etapes: Institut del Teatre, Teatre Lliure, Nau Ivanow, Teatre Nacional de Catalunya, Centro Dramático Nacional, Teatro Español, etc.

La biografia, composada per Damià Barbany, aconsegueix un bon equilibri entre la trama, l’argument, la cronologia i el discurs que es vol comunicar: resultant aquest, alhora amè, documentalista i divulgatiu. Un discurs que en tot moment s’aboca, –mitjançant un tarannà intencionadament periodístic– a subministrar informació, opinió i reflexió, utilitzant entre d’altres codis comunicatius el de l’entrevista amb pregunta-resposta, i el del diàleg entre biògraf i biografiada.

El corpus textual recull també pensaments, testimonis i actituds envers el teatre, provinents de personalitats destacades de l’àmbit cultural: actors i actrius, músics, dramaturgs i escriptors, directors de teatre i cinema, escenògrafs i artistes plàstics. I més d’un centenar d’imatges acompanyen la lletra impresa.